Duitse politie haalt Slowaakse 'tijdbom' van de weg

Duitse politie haalt Slowaakse 'tijdbom' van de weg [+foto's]
14-02-2019 11:32 | Buitenland | auteur Redactie

KASSEL - De Duitse politie wilde afgelopen dinsdagmiddag rond 13:00 uur op de Duitse A7 een Slowaakse trekker met oplegger routinematig controleren.

De ervaren agenten die de vrachtwagen controleerde hadden al snel gezien dat de rit voorbij was. De lading stalen haspels van twee keer 5 ton en een keer 8,6 ton waren niet goed gezekerd en lagen al los en dreigde te vallen bij het remmen. 

Volgens de politie hadden deze stalen rollen op een speciale manier gezekerd moet worden met anti-slipmatjes, telescoopstangen en spanbanden. Bij de minste geringste noodstop hadden de rollen een zeer ernstig verkeersongeluk kunnen veroorzaken.

Toen de agenten verder keken ontdekten ze ook defecten aan het voertuig. De ophanging van de oplegger was zo laag ingesteld dat de banden bij normaal rijden de metalen onderkant van de oplegger raakten. Als gevolg hiervan waren de banden al zeker drie centimeter afgesleten. Ook de onderrijbeveiliging van de vrachtwagen was afgescheurd en provisorisch gerepareerd. En ook het remsysteem van de vrachtwagen vertoonde defecten.

Een losse wielkastbedekking, een diepe scheur in één van de banden en de buitensporige hoogte van het voertuig van 4,13m in plaats van de toegestane 4m waren voor de politie de druppel om het voertuig van de weg te halen.

Twee chauffeurs: drie bestuurderskaarten

Alsof de tekortkomingen van het vastzetten van de lading en het voertuig niet genoeg waren, kwam de politie ook nog tot de ontdekking tijdens het uitlezen van de tachograaf dat de twee Slowaakse chauffeurs van 61 en 40 jaar oud, een derde bestuurderskaart gebruikten. De 40-jarige chauffeur had deze verstopt. De politie heeft de kaart in beslag genomen.

De chauffeurs wacht een fikse straf. Het onderzoek loopt nog. De vrachtwagen is in beslag genomen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden