Aanhoudingen na dumpen en in brand steken bestelbus met drugsafval

Aanhoudingen na dumpen en in brand steken bestelbus met drugsafval
13-02-2019 17:23 | Misdaad | auteur Redactie

EINDHOVEN - In het onderzoek naar het dumpen en in brand steken van afval van synthetische drugs in Eindhoven zijn woensdag twee mannen opgepakt. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek, meldt de politie.

De recherche startte een onderzoek nadat op 7 oktober op de Offenbachlaan in Eindhoven een Mercedes Sprinter vol met chemicaliën in brand werd gezet. De bestelbus stond vlakbij een flat en uit voorzorg werden daarom bewoners geëvacueerd. De avond ervoor werd op de Offenbachlaan al een andere Mercedes Sprinter aangetroffen, ook volgeladen met chemisch drugsafval.

De eerste bus brandde uit en vanuit de tweede bus lekte drugsafval. Bij het incident van zaterdag 6 oktober lekte zwaar giftig drugsafval op straat. Bij de brand op zondagochtend kwamen zeer giftige gassen vrij. Ook dat was een gevaar voor de gezondheid van de bewoners. Om het weer veilig te krijgen is zelfs een flink stuk grond afgegraven. De kosten van die hele schoonmaak van de omgeving lopen al in de tienduizenden euro’s.

In januari besteedden de programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant uitgebreid aandacht aan deze zaak en toonden beelden waarop te zien was dat de beide bussen eerder in oktober in Urk bij een loods waren. Na de uitzendingen kwamen tientallen tips binnen. De combinatie van het onderzoek en de binnengekomen informatie heeft de politie op het spoor van de twee 20-jarige Eindhovenaren gezet. In de vroege ochtend van woensdag 13 februari werden zij in hun woningen in de Eindhovense wijk Gestel aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dumpingen van het chemisch afval, heling van de gestolen bestelbussen en het vervuilen van grond door het gedumpte afval.

De twee mannen zitten vast voor verder onderzoek.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden