Clicky


Verstappen maakt kennis met nieuwe RB15

Verstappen maakt kennis met nieuwe RB15 [foto+video]
13-02-2019 14:07 | Sport | auteur ANP

SILVERSTONE - Red Bull Racing heeft de bolide voor het komende seizoen in de Formule 1 uit de garage gereden. De Oostenrijkse renstal toonde de RB15 voor het eerst op het circuit van het Engelse Silverstone. Max Verstappen viel de eer ten deel als eerste enkele proefronden te rijden. Zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly keek nieuwsgierig toe.

Red Bull liet de fans even schrikken toen het via Twitter een foto van de bolide verspreidde die in rood en donkerblauwe kleuren was gespoten. Het bleek om een eenmalige showuitvoering te gaan en niet om de 'race-outfit'.

Los van de testkleur ziet de RB15 er toch wat anders uit dan zijn voorganger, waarin Verstappen vorig jaar twee grands prix won (Oostenrijk en Mexico). De brede voorvleugel valt het meest op. De auto is ook voorzien van een compleet nieuwe motor van leverancier Honda.

Red Bull verbrak vorig jaar de jarenlange samenwerking met motorleverancier Renault en hoopt vanaf dit jaar met Honda serieus mee te doen om de wereldtitel. In de voorgaande jaren waren Mercedes en Ferrari op verreweg de meeste circuits sneller.

Verstappen gaat in 2019 zijn vijfde seizoen in als Formule 1-coureur. "Ik stel mezelf nog geen doelen, behalve dat ik het beste uit mezelf wil halen. Alles hangt af van hoe de auto het met de nieuwe motor gaat doen'', zei de Limburger in een interview op de website van Red Bull. "We verwachten veel van Honda en er wordt keihard gewerkt door het team. Ik ben zeer optimistisch, maar ook realistisch. We kunnen niet verwachten dat we meteen in de eerste race de perfecte auto hebben. Daar is tijd voor nodig.''