Chiquita vervangt traditionele koelschepen met containerschepen

Chiquita vervangt traditionele koelschepen met containerschepen
13-02-2019 11:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GORINCHEM - Chiquita vervoert vanaf deze maand voor het eerst alle bananen voor Noord-Europa met containerschepen. Chiquita gaat daarbij haar samenwerking met logistiek partner Kloosterboer intensiveren. Alle containers worden door Kloosterboer in Vlissingen afgehandeld. Vlissingen blijft de hub van waaruit bananen naar Noord-Europa vervoerd worden.

Nu nog wordt een derde van de bananen per schip in containers vervoerd. Het grootste deel staat op pallets. De acht conventionele schepen zijn vervangen door vijf moderne containerschepen die ieder meer dan 650 containers kunnen vervoeren.

Duurzamer en efficiënter transport

De koelcontainers werken met een software die de hoeveelheid kooldioxide, zuurstof en stikstof controleert. Hierdoor kan de rijping gemonitord worden en bananen langer getransporteerd worden. De bananen bereiken hun bestemming in optimale conditie, zonder overrijp te worden of aan kwaliteit in te boeten. Dit leidt tot een jaarlijkse reductie van 17.000 ton CO²-uitstoot. Dit staat gelijk aan de CO²-uitstoot van 3.000 auto’s per jaar. De nieuwe containerschepen hebben een 12,5 procent hogere opslagcapaciteit. Hierdoor kunnen meer bananen per schip vervoerd worden.

Vlissingen blijft hub voor bananentransport

Chiquita heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met logistiek partner Kloosterboer in Vlissingen. Kloosterboer was al verantwoordelijk voor de conventionele afhandeling van bananen, nu zullen zij de containerschepen verwerken. Kloosterboer investeert in de aanschaf van overslagmaterieel en een vijf hectare groot empty depot in de terminal om de aanvoer te bewerkstelligen. Verder zijn er in Vlissingen ook feeder services naar Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Peter Bolijn, Marketing Manager Nederland van Chiquita: “Eind deze maand verwelkomen wij de aankomst van het eerste containerschip in de haven van Vlissingen. Wij zijn erg trots op onze nieuwe schepen. De koelcontainers zijn niet alleen duurzamer maar ze zorgen ook voor fruit van hoge kwaliteit.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden