Transport Online - Boze automobilist rijdt in op stakerspost, twee vakbondsmannen gewond

Boze automobilist rijdt in op stakerspost, twee vakbondsmannen gewond

Boze automobilist rijdt in op stakerspost, twee vakbondsmannen gewond
13-02-2019 11:15 | Buitenland | auteur ANP

GENT - Een boze automobilist is in de Oost-Vlaamse stad Gent ingereden op een stakerspost. Twee vakbondsmannen zijn daarbij gewond geraakt. De bestuurder is door de politie opgepakt. In heel België staken overheid en bedrijven als protest tegen uitblijvende loonsverhogingen.

Het incident speelde zich af in de buurt van het stadion van voetbalclub KAA Gent. Daar staat een stakerspost die zware verkeershinder veroorzaakt. De automobilist werd agressief en reed op de stakers in. De slachtoffers zouden niet zwaargewond zijn.

De nationale staking veroorzaakt in het hele land hinder. Bij het spoor begon dinsdag om 22.00 uur al een staking van een etmaal. In hoofdstad Brussel rijdt slechts een van de vier metrolijnen en zijn er nauwelijks trams en bussen. Veel bedrijven zijn gesloten of laten hun werknemers van huis uit werken. Op de weg waren er tijdens de gebruikelijke ochtendspits nauwelijks files.

Er is tot 22 uur geen vliegverkeer in België. In Antwerpen liggen 33 schepen te wachten om de haven in of uit te varen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions