Oprichter Van Gansewinkel, Leo van Gansewinkel, overleden

Oprichter Van Gansewinkel, Leo van Gansewinkel, overleden
12-02-2019 17:02 | Overig | auteur ANP | Redactie Transport Online

EINDHOVEN - [update 22:28 uur] De oprichter van afvalconcern Van Gansewinkel, Leo van Gansewinkel, is dinsdagochtend op 80-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de familie laten weten vanuit Zwitserland waar hij al jaren woonde. Hij was al geruime tijd ziek. Toch kwam het overlijden nog onverwachts, laat de familie dinsdagavond in een verklaring aan Transport Online weten.

Van Gansewinkel begon in 1964 een transportbedrijf dat afval van elektronicaconcern Philips vervoerde. Zijn bedrijf richtte zich vervolgens op het ophalen van huisvuil in diverse gemeenten. Zoon Rob trad in de voetsporen van zijn vader en richtte in Eindhoven het afvalbedrijf Ortessa op.

Van Gansewinkel groeide uiteindelijk uit tot een van de grootste afvalverwerkers van Nederland. Naamgever Leo van Gansewinkel stond jarenlang in de lijst van rijkste Nederlanders, de Quote 500.

"We herinneren onze vader als een visionair met een bevlogen en ondernemend karakter. Voor de buitenwereld werd dat met name zichtbaar tijdens de oprichting van de gelijknamige Van Gansewinkel Groep. Na de verkoop van het bedrijf in 2007 volgde hij, vanuit het family office De Raekt, met veel belangstelling de ontwikkelingen van alle bedrijven die gelieerd zijn aan het family office. Zijn interesse voor de afval- en grondstoffenwereld is echter altijd groot geweest en gebleven", aldus Rob en Stan van Gansewinkel.

De uitvaart zal volgende week in Zwitserland plaatsvinden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden