Menno Snel ziet interesse voor EU-vliegtaks

Menno Snel ziet interesse voor EU-vliegtaks
12-02-2019 14:02 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

BRUSSEL - Staatssecretaris Menno Snel (Belastingen) is "blij met de interesse voor een Europese vliegtaks’’ van zijn EU-collega’s in Brussel. Hij zei dat na afloop van een vergadering van de ministers van Financiën waar hij zijn voorstel presenteerde om een Europese vliegbelasting in te voeren. Volgens Snel is er brede belangstelling voor.

In Nederland is al afgesproken per 2021 een vliegtaks van 7 euro per ticket voor alle bestemmingen in te voeren. "We gaan daarmee door maar als er eerder een Europese taks zou komen dan zijn we bereid ons aan te passen’’, aldus Snel. "We kunnen het beter samen doen.'' Een aantal lidstaten, waaronder Frankrijk en Duitsland, heeft al een vliegtaks.

EU-commissaris Pierre Moscovici zei een Europese vliegbelasting "een goed idee’’ te vinden maar een wetsvoorstel kan niet meer van de huidige Europese Commissie komen omdat haar mandaat deze herfst afloopt.

Volgens Snel wordt het onderwerp voor het eerst echt besproken op een bijeenkomst van de EU-ministers in april in Boekarest. Hij heeft ze ook uitgenodigd voor de internationale CO2-conferentie die Nederland hierover in juni organiseert.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden