Clicky

 
Transport Online - Grote drukte op de weg verwacht vanwege wintersporters

Grote drukte op de weg verwacht vanwege wintersporters

Grote drukte op de weg verwacht vanwege wintersporters
12-02-2019 11:31 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De voorjaarsvakantie die komend weekend in de regio noord begint, veroorzaakt volgens de ANWB lange files naar de sneeuw in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

In die landen krijgen scholieren eveneens vakantie met grote drukte tot gevolg. In Nederland verwacht de toeristenbond vrijdagmiddag en zaterdag geen extra drukte, maar eenmaal in de buurt van de skipistes nemen de files toe.

Vrijdagmiddag 15 februari wordt het in Duitsland al druk, denkt de ANWB. Zaterdagochtend is het een kwestie van aansluiten in de files op de A5 (Karlsruhe-Bazel), A7 (Ulm-Füssen), A8 (Stuttgart-München-Salzburg) en op de A93 tussen Rosenheim en Kufstein.

Frankrijk en Oostenrijk

In Frankrijk is het zaterdag de hele dag druk ten oosten van Lyon, op de A40 (Mâcon-Chamonix) en op de A43 (Lyon-Chambéry). In Zwitserland zijn de A1 (Zürich-Bern) en de toegang tot de Sint Gotthardtunnel de belangrijkste knelpunten.

In Oostenrijk wordt zaterdag grote drukte verwacht op de Fernpasstrasse (de B179 tussen de Duitse grens en Nassereith), de A10 (Salzburg - Villach) en de A12 (Kufstein-Innsbruck-Landeck). Terugkerende wintersporters krijgen mogelijk te maken met controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd kan oplopen tot meer dan een uur.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden