Boete Rabobank om gebrekkige witwascontroles

Boete Rabobank om gebrekkige witwascontroles
12-02-2019 11:12 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Rabobank een boete van iets meer dan 1 miljoen euro opgelegd. De toezichthouder constateerde gebreken bij de registratie van klanten, waarmee de bank niet voldeed aan antiwitwasregels. Dat bevestigt een woordvoerder van Rabobank na berichtgeving door de Volkskrant.

Rabobank kreeg de boete in september, maar de geldstraf geldt voor overtredingen tot en met 2016. Banken moeten wegens hun poortwachtersfunctie goed bijhouden wie hun klanten zijn, wat zij doen en wie bijvoorbeeld de uiteindelijke begunstigde is van het geld dat bij hen wordt gestald. Als dat niet gebeurt, is er een groot risico dat rekeningen worden gebruikt voor het doorsluizen van crimineel geld. Rabobank laat weten 250 nieuwe vacatures te hebben geplaatst voor anti-witwastoezicht. Die komen bovenop de circa duizend werknemers die daar nu mee bezig zijn in Nederland.

Vorig jaar trof ING een recordschikking van 775 miljoen euro omdat criminelen via de bank geld konden witwassen. Rabobank benadrukt dat de boete niet gaat over het doorlaten van witwastransacties.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden