Ergernis over plotsklapse loonsverhoging maatregel Vroon directie

Ergernis over plotsklapse loonsverhoging maatregel Vroon directie
12-02-2019 10:09 | Offshore | auteur Redactie

DEN HELDER - Werknemers van Vroon Offshore in Den Helder eisen, samen met hun vakbond FNV/Nautilus International, een cao. Zij willen tegen de wens van hun werkgever in niet op individuele basis gaan onderhandelen over hun eigen loon- en arbeidsvoorwaarden.

Inmiddels heeft de Vroon Offshore directie plotsklaps besloten het personeel 1,5 procent loonsverhoging te willen geven, zonder hierover te overleggen met vakbond Nautilus. En zonder over andere belangrijke cao-voorstellen te willen praten.

Nautilus bestuurder en cao onderhandelaar Marcel van Dam: "Na maandenlange vruchteloze cao onderhandelingen tussen ons als bond en Vroon offshore had de Vroon directie aangegeven geen cao meer te willen afsluiten. Nu er de nodige publiciteit loskomt naar aanleiding van onze petitie aanbieding vanmiddag komt Vroon ineens, zonder ook maar enige vorm van cao-overleg, met een loonsverhoging van 1,5  procent aanzetten. Onze leden zijn zeer ontstemd over deze gang van zaken en willen fatsoenlijk cao-overleg met hun vakbond Nautilus! Duidelijk is dat onze leden een goede CAO willen en niet wensen dat hun bond buitenspel wordt gezet."

Eerder had de Vroon directie al aangegeven op individuele basis te willen gaan onderhandelen over de loon- en arbeidsvoorwaarden van hun werknemers. De Vroon werknemers wijzen dit echter volledig van de hand en eisen een goede cao.

De Vroon werknemers hebben inmiddels massaal een petitie ondertekend waarin ze dit voorstel naar de prullenbak verwijzen. Deze petitie wordt vanmiddag, dinsdag 12 februari, aan de Vroon directie aangeboden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,765
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden