Brussel en Londen praten komende dagen verder

Brussel en Londen praten komende dagen verder
12-02-2019 00:25 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - De brexitonderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk zijn na een werkdiner van twee uur in Brussel overeengekomen "de discussies de komende dagen voort te zetten''. Dat zei EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier na zijn ontmoeting met zijn Britse tegenhanger Stephen Barclay.

De twee onderhandelaars kwamen in de Britse residentie bijeen als vervolg op de ontmoeting vorige week tussen premier Theresa May en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. Die hadden afgesproken dat hun teams een uitweg zullen proberen te zoeken uit de impasse rond het Britse vertrek uit de EU eind volgende maand. Daarmee proberen beide partijen te voorkomen dat de breuk tussen Londen en de EU chaotisch, zonder afspraken, zal verlopen. Het Britse parlement stemt niet in met het ontwerp-scheidingsverdrag dat May met de EU heeft gesloten.

"Van onze kant is duidelijk dat we het terugtrekkingsakkoord niet zullen heropenen'', zei Barnier toen hij uit de ambassade stapte. "We zetten de gesprekken de komende dagen voort.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden