Transport Online - Defensiepersoneel: ook vergoeding chroom-6

Defensiepersoneel: ook vergoeding chroom-6

Defensiepersoneel: ook vergoeding chroom-6
11-02-2019 17:15 | Binnenland | auteur ANP

HENGELO - Werknemers van Defensie die hebben blootgestaan aan de kankerverwekkende stof chroom-6 willen dezelfde schadevergoeding als mensen die in Tilburg met deze stof hebben gewerkt. Dat zegt letselschadespecialist Yme Drost namens driehonderd cliënten na een bericht hierover van de NOS.

De gemeente Tilburg meldde vorige week dat achthonderd mensen die in een werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen hebben gewerkt met chroom-6 kunnen rekenen op een schadevergoeding van 7000 euro netto. Drost eist nu ditzelfde bedrag voor zijn cliënten "of ze nu ziek zijn geworden of niet''. De advocaat stelt dat de mensen die niet ziek zijn "voortdurend bloot staan aan de angst of ze misschien nog ziek worden". Mensen die ziek zijn geworden krijgen een schadevergoeding die varieert van 5000 tot 40.000 euro.

Drost benadrukt dat Defensie de mensen ,,willens en wetens heeft blootgesteld aan gevaarlijke stoffen''.

De gemeenteraad van Tilburg moet de regeling nog goedkeuren. De raad bespreekt de kwestie volgende week. Een woordvoerder van Defensie liet weten dat het ministerie de Tilburgse regeling gaat bekijken. Defensie benadrukt dat de regeling die het departement vorig jaar presenteerde voor het Defensiepersoneel is overeengekomen met de vakbonden. Die regeling is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, en er is gebruik gemaakt van externe experts.

Defensie wijst erop dat gedupeerden ook altijd een individuele claim kunnen indienen. Het ministerie beseft "heel goed dat geen enkel bedrag het leed van onze oud-collega’s kan verzachten''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions