Clicky

 
Transport Online - Aberdeen Standard Investments koopt distributiecentrum in Venlo

Aberdeen Standard Investments koopt distributiecentrum in Venlo

Aberdeen Standard Investments koopt distributiecentrum in Venlo
11-02-2019 16:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VENLO - Het Standard Life Investments European Property Growth Fund (EPGF) van Aberdeen Standard Investments heeft haar eerste transactie in 2019 afgerond met de voorfinanciering van een nieuw distributiecentrum van 43.000 vierkante meter in Venlo.

EPGF koopt voor 31,67 miljoen euro het in aanbouw zijnde distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port Noord van H. van den Boogaard Projecten BV. Dit bedrijf kocht destijds de grond van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Voor het fonds is dit de derde logistieke ontwikkeling in Nederland en de tweede investering op deze locatie. Met deze transactie heeft het fonds inmiddels meer dan 160 miljoen euro belegd in de Nederlandse markt.

Als het distributiecentrum voltooid is, omvat het 39.100 m² aan ultramoderne logistieke ruimte, een mezzanine van 2.760 m², en 1.100 m² kantoorruimte. Er komt parkeergelegenheid voor 175 auto’s. Het pand wordt verdeeld in twee gelijke units.

De bouw is in volle gang en de oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2019. VDR Bouwgroep is aangetrokken als hoofdaannemer.

Veronica Gallo-Alvarez, Fund Manager bij Aberdeen Standard Investments: "Deze belegging voldoet aan onze strategische doelstelling. Wij focussen ons op goed gelegen, logistieke activa in Europese kernmarkten met potentieel voor waardevermeerdering en het creëren van inkomsten op de middellange termijn. Het vergroot de mogelijkheden voor EPGF om te profiteren van de nog immer sterk groeiende e-commerce markt, die de logistieke sector in heel Europa een nieuw gezicht geeft."

Aberdeen Standard Investments werd geadviseerd door NL real estate - Knight Frank en DLA Piper. H. van de den Boogaard Projecten B.V werd geadviseerd door Industrial real estate partners en Stijl Advocaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,116
Diesel1,786

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats