Hof legt 24 jaar op voor moord op bejaarde

Hof legt 24 jaar op voor moord op bejaarde
11-02-2019 16:33 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft een 38-jarige man 24 jaar celstraf opgelegd voor de moord op een 86-jarige man uit het Zeeuwse Axel. De veroordeelde had eerder 25 jaar cel gekregen. Tegen die uitspraak was hij in beroep gegaan.

De kompaan van de 38-jarige man werd indertijd tot vijftien jaar gevangenisstraf veroordeeld. De handlanger ging niet in beroep.

De twee mannen wachtten de hoogbejaarde man in oktober 2012 op in een park in Axel. Het slachtoffer liet daar zijn hond uit. De 38-jarige man en zijn handlanger hebben de Axelaar daarna op verschillende plekken ernstig mishandeld en daarbij ook een deel van een oor van hun slachtoffer afgesneden. Uiteindelijk kwam de bejaarde om door messteken in het hart en vitale organen. Daarna hebben de mannen ingebroken in het huis van de bejaarde man, op zoek naar zijn pincode. Het lukte ze niet om geld op te nemen met de pas.

Het hof repte maandag van "een huiveringwekkende daad''. De eerdere veroordeling tot 25 jaar celstraf vond het hof ,,passend''. Maar omdat de termijn waarbinnen een zaak moet worden behandeld was overschreden, verlaagde het hof de straf tot 24 jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden