'Cyberaanvallen zijn grootste dreiging'

'Cyberaanvallen zijn grootste dreiging'
11-02-2019 13:51 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Cyberaanvallen door andere landen, dat zijn voor Nederlanders de grootste dreiging in de wereld. Bijna driekwart vindt digitale oorlogsvoering een groot gevaar. Zo'n drie jaar geleden was dat ongeveer de helft. Verder maken Nederlanders zich veel zorgen over klimaatverandering (70 procent) en Islamitische Staat (67 procent). Ongeveer een kwart van de Nederlanders is bezorgd over de wereldeconomie.

Volgens een wereldwijde enquête van Pew Research Center is Nederland een van de vier landen in de wereld waar mensen cyberaanvallen op de eerste plek zetten. Ook Amerikanen, Japanners en Zuid-Afrikanen vinden digitale aanvallen de grootste dreiging. In dertien landen vrezen mensen vooral klimaatverandering. Dat zijn bijvoorbeeld Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Canada, Australië en Kenia. Frankrijk, Italië, Rusland, Tunesië en Israël zijn landen die vooral bang zijn voor IS. Van de 26 onderzochte landen is Polen het enige dat Rusland als grootste dreiging noemt.

Aan het onderzoek van Pew deden 27.612 mensen uit 26 landen mee.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden