Clicky

 
Transport Online - Daling in luchtvracht voor Brussels Airport in januari

Daling in luchtvracht voor Brussels Airport in januari

Daling in luchtvracht voor Brussels Airport in januari
11-02-2019 10:08 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

ZAVENTEM - In januari 2019 ontving Brussels Airport bijna 1,7 miljoen passagiers, ofwel een stijging van 2,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De stijging wordt genoteerd voor zowel de korteafstandsvluchten als de langeafstandsvluchten. Wat betreft de vracht is er een daling, ondanks een toename van de luchtvracht op passagierstoestellen en de getruckte vracht.

In januari bedroeg het vrachtvolume 55.030 ton, ofwel een daling met 3,2 procent ten opzichte van januari 2018. Het is de eerste keer sinds enkele maanden dat de vrachtsector op Brussels Airport licht achteruitgaat. Die daling bij het vrachtvervoer werd op andere Europese luchthavens in november en december ook al vastgesteld.

De stijging van het aantal langeafstandsvluchten heeft ervoor gezorgd dat de vracht op passagiersvluchten toenam met 8,5 procent ten opzichte van januari vorig jaar. De getruckte vracht neemt met 3,5 procent toe.

De vracht op volvrachtvluchten gaat met 17,3 procent achteruit in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Die daling is hoofdzakelijk te wijten aan het dalend aantal vluchten van bepaalde maatschappijen. De vracht bij de express-diensten neemt af in gewicht (-5,2 procent), dat is de trend in de voorbije maanden waar vooral e-commerce toeneemt. Deze producten hebben een lichter gewicht dan traditionele vracht.

Vliegbewegingen

In januari werd een lichte stijging in het aantal vliegbewegingen (0,9 procent) genoteerd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht steeg van 112 in januari 2018 naar 113 in januari 2019.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions