Stankoverlast door incident met tankcontainer

Stankoverlast door incident met tankcontainer [+foto]
09-02-2019 09:45 | Gevaarlijke Stoffen | auteur ANP

ALBLASSERDAM - Giftig gas dat vrijkomt uit een tankcontainer in Alblasserdam zorgt in een groot deel van Midden-Nederland voor stankoverlast. De Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid adviseert ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

Het gaat om een gas- of rubberachtige geur. De klachten komen onder meer uit de Krimpenerwaard en Alblasserwaard, maar ook uit de provincie Utrecht tot in het Gelderse Nijkerk aan toe.

De stof die de stanklucht veroorzaakt is versnellingsbakolie, meldt de politie Utrecht. "De veiligheidsregio gaat de isolatie van de tank afpellen om de tank te laten afkoelen.'' Wat er precies is misgegaan wordt uitgezocht. ,,Gezondheidsrisico nihil. De stank kan wel leiden tot overgeven of misselijkheid'', aldus een NL-Alert. De veiligheidsregio laat weten dat de stankoverlast nog geruime tijd kan aanhouden.

De tankwagen staat op een bedrijventerrein aan de Edisonweg. De brandweer zet een zogenoemd waterscherm in die de gasdamp doet neerslaan en de stank moet verminderen.

Vanwege het incident met de tankcontainer zijn de jeugdwedstrijden van voetbalvereniging Alblasserdam afgelast.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden