Transport Online - Van Moer Logistics neemt Antwerp East NV over van DP World

Van Moer Logistics neemt Antwerp East NV over van DP World

Van Moer Logistics neemt Antwerp East NV over van DP World
08-02-2019 11:19 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

DÜSSELDORF/GROBBENDONK - Het Belgische logistieke bedrijf Van Moer Logistics neemt Antwerpse East NV Terminal over van DP World.

De terminal van Antwerp East is strategisch gelegen langs het Albertkanaal in het hartje van de snelgroeiende industriezone in Grobbendonk. In 2013 werd de terminal als een greenfield ontwikkeling gelanceerd en de voorbije jaren heeft de terminal zich ontwikkeld als inland hub voor maritieme containeroverslag.

In samenwerking met het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen heeft de terminal zich ontwikkeld tot een gevestigde binnenhaven die ook uitstekende mogelijkheden biedt voor warehousing en logistieke oplossingen.

Dr. Martin Neese, Managing Director DP World Inland, zegt: "Met Van Moer hebben we een ideale partner gevonden die goed gepositioneerd is om de prestaties van de terminal te sturen en te profiteren van de strategische ligging. Van Moer zal blijven investeren in de terminal en ervoor zorgen dat de exploitatie van de terminal volgens de wettelijke voorschriften wordt voortgezet, wat de regionale economie en de lokale gemeenschap verder ten goede zal komen."

Jo van Moer, CEO van Van Moer Logistics, vult aan: "Met de overname van Antwerp East NV willen we de toekomstige ontwikkeling van de terminal actief vormgeven. Door de nabijheid van vele goederenstromen in Vlaanderen is Antwerp East gevestigd op een strategisch zeer goede locatie en kan het worden geëxploiteerd als een zeer efficiënte binnenhaven met binnenvaartdiensten naar Antwerpe en Rotterdam en komt het modal shift naar watertransport ten goede."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen