Clicky

 Geding politiebonden over acties in Den Haag

Geding politiebonden over acties in Den Haag
07-02-2019 20:03 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politiebonden spannen een kort geding aan tegen burgemeester Pauline Krikke van Den Haag omdat zij een aantal voorwaarden stelt aan de protestactie die de bonden komende maandag willen houden tegen het pensioenbeleid van de regering-Rutte. Het kort geding dient vrijdag.

De aangekondigde vakbondsactie bestaat uit het blokkeren van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het gebouw van de werkgeverskoepel VNO/NCW. Krikke wil deze actie alleen toestaan als de bonden voldoen aan een aantal voorwaarden. De burgemeester vindt onder meer dat mensen tijdens de blokkade altijd het ministerie en het kantoor van VNO/NCW moeten kunnen verlaten. Ook stelt Krikke dat het ministerie en de werkgeversorganisatie geen zwaarwegende bezwaren tegen de actie mogen hebben.

De politiebonden kunnen zich niet vinden in de voorwaarden die Krikke stelt. Ze noemen die ,,een onaanvaardbare inperking van hun recht op collectief demonstreren en actievoeren''.

De bonden willen dat de AOW-leeftijd op 66 blijft, dat zzp'ers ook een goed pensioen kunnen opbouwen en dat de boete op vervroegde uittreding wordt afgeschaft.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats