Transport Online - Tusk: geen doorbraak in zicht rond brexit

 


Tusk: geen doorbraak in zicht rond brexit

Tusk: geen doorbraak in zicht rond brexit
07-02-2019 18:12 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - De patstelling rond het brexitverdrag staat ook na het bezoek van de Britse premier aan Brussel nog stevig overeind. "Nog altijd geen doorbraak in zicht. De gesprekken zullen worden voortgezet’’, liet EU-president Donald Tusk weten na zijn ontmoeting met Theresa May.

De Britse premier denkt zelf dat het niet gemakkelijk zal worden. Zij kwam eerder op de dag met Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker overeen dat onderhandelaars van beide partijen vanaf maandag gaan kijken of een oplossing kan worden gevonden die kan rekenen op de grootst mogelijke steun in het Britse parlement.

May komt voor het eind van de maand weer naar Brussel. De tijd begint steeds meer te dringen. Het Britse vertrek staat gepland voor 30 maart en daar houdt May aan vast. Ze voelde veel bereidheid om samen te werken om een no-dealbrexit te voorkomen.

De bewindsvrouw ging ook in op de uitspraak van Tusk over "hoe die speciale plek in de hel eruitziet voor degenen die de brexit hebben aangemoedigd’’. Volgens May was die uitlating niet behulpzaam en heeft die gezorgd voor "wijdverspreide onthutsing’’ in haar land.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden