Transport Online - Kooiman Marine Group bouwt tweede LNG bunker ponton

Kooiman Marine Group bouwt tweede LNG bunker ponton

Kooiman Marine Group bouwt tweede LNG bunker ponton
07-02-2019 17:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BRUSSEL - Scheepswerf Gebr. Kooiman BV heeft op 5 februari 2019 de bouw van een tweede LNG bunker ponton, de FlexFueler 002, in opdracht gekregen. De opdrachtgever voor dit ponton is Fluxys NV, Brussel. Het ponton wordt geëxploiteerd door Titan LNG BV te Amsterdam, tevens opdrachtgever voor het eerste bunker ponton.

Fluxys, Kooiman en Titan LNG hebben de handen ineen geslagen voor de bouw van de FlexFueler 002, een bunker ponton om vloeibaar aardgas (LNG) als scheepsbrandstof ruimer beschikbaar te maken in de Antwerpse haven en regio. Het ponton wordt medio 2020 in gebruik genomen en zal de scheepvaart ondersteunen in de omschakeling naar een schoner emissieprofiel. Titan LNG wordt de langetermijnoperator van het ponton.

Het ponton, (L: 76,40m x B: 11,45m) is uitgerust met 4 vacuüm geisoleerde tanks van elk 370m3 voor het transport van vloeibaar LNG. Het ponton heeft geen zelfstandige voortstuwing en is voor assistentie bij het manoeuvreren uitgerust met een boegschroef. Aan de achterzijde van het ponton bevindt zich een controlroom en een eenvoudige accommodatie.

De thuislocatie van het FlexFueler 002 LNG bunker ponton wordt kade 526/528 in de haven van Antwerpen. Fluxys heeft hier een concessie om LNG-bunkeringdiensten aan te bieden. FlexFueler 002 is het tweede LNG bunker ponton en is identiek aan het FlexFueler 001 LNG bunker ponton dat ook door Kooiman wordt gebouwd. De FlexFueler 001 zal binnen ongeveer 3 maanden in Amsterdam in gebruik worden genomen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions