Clicky

 
Transport Online - 'Korte transportritten emissievrij in 2040'

'Korte transportritten emissievrij in 2040'

'Korte transportritten emissievrij in 2040'
07-02-2019 17:13 | Klimaat | auteur ANP

DEN HAAG - Bedrijven uit de logistieke sector mikken erop tegen 2040 al het vervoer over korte afstanden via de weg en de binnenwateren emissievrij te maken. Deze en andere toezeggingen staan in een gezamenlijke langetermijnvisie die negentien organisaties zoals het Havenbedrijf Rotterdam, Schiphol en branchevereniging evofenedex donderdag hebben ondertekend.

Dit document zal als een uitgangspunt moeten dienen voor gesprekken met het kabinet, aldus een gezamenlijke verklaring. Meerdere thema's zoals duurzaamheid, arbeidsmarktbeleid en veiligheid komen aan bod. Zo worden er voorstellen gedaan voor hoe de uitstoot flink gereduceerd kan worden, bijvoorbeeld door betere benutting van bestaand logistiek netwerk. Ook werknemersbeleid is een aandachtspunt: er moeten bijvoorbeeld overal ergonomisch verantwoorde werkplekken komen.

Het document van zo'n vijftien pagina's zit vol met sprekende toekomstbeelden. In 2040 moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om met een op waterstof aangedreven zeeschip een partij cacao te lossen bij een geheel geautomatiseerde terminal.

Volgens algemeen directeur Machiel van der Kuijl van evofenedex is het erg belangrijk dat er verder werk wordt gemaakt van de plannen. "Om internationaal te overleven en Nederland met draagvlak welvarend te houden, moeten we de handen met de logistieke sector ineenslaan en het systeem toekomstklaar maken.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden