Transport Online - Thomas Cook bekijkt opties vliegtak

Thomas Cook bekijkt opties vliegtak

Thomas Cook bekijkt opties vliegtak
07-02-2019 10:23 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LONDEN - Reisorganisatie Thomas Cook bekijkt de opties voor zijn vliegtak. De Britse onderneming wil niet zeggen wat de toekomst van de vliegmaatschappij is, maar zegt alle opties in overweging te nemen en op termijn knopen door te hakken. De onderneming heeft een vloot van 130 vliegtuigen, waarvan de helft dienst doet op lange afstanden.

Het onderdeel zette vorig jaar een goede winst in de boeken. Topman Peter Fankhauser kondigde bij de presentatie van nieuwe kwartaalcijfers aan dat Thomas Cook meer financiële flexibiliteit nodig heeft. Er is onder meer geld nodig voor uitbreiding van het hotelaanbod en voor digitalisering van de verkoopkanalen. Om die reden wordt de toekomst van de vliegtak, die goed draait, tegen het licht gehouden.

Thomas Cook zag de verkoop in het winterseizoen wat achterblijven. Ook de boekingen voor de komende zomer lopen nog niet storm. De omzet in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar kwam op vergelijkbare basis 1 procent hoger uit dan een jaar eerder op 1,7 miljard pond. De gestegen vraag naar reizen naar Turkije en Noord-Afrika compenseerde lagere verkopen voor Spanje. Het operationele verlies liep op vergelijkbare basis op tot 60 miljoen pond, van 46 miljoen pond een jaar eerder.

Het aandeel Thomas Cook stond op de beurs in Londen donderdag ruim 10 procent hoger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions