Clicky


Bouw gestart 50.000m2 extra grondoppervlakte eigen fulfilment center bol.com Waalwijk

Bouw gestart 50.000m2 extra grondoppervlakte eigen fulfilment center bol.com Waalwijk
06-02-2019 17:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT/ANTWERPEN - De bouw aan de uitbreiding van het fulfilment center van bol.com is vandaag officieel begonnen. Belgische en Nederlandse verkooppartners gaven het startsein door de eerste hand te leggen aan de fundering. De nieuwbouw wordt in 2021 in gebruik genomen en aangesloten op het huidige fulfilment center in Waalwijk. De uitbreiding die 50.000 m2 gaat tellen, is nodig om de jaarlijkse groei van bol.com van gemiddeld 30 procent bij te houden.

Dankzij de extra oppervlakte kunnen de meer dan 20.000 partners die verkopen via bol.com gebruik maken van alle voordelen die het fulfilment center biedt, zoals opslag, innovatief verpakken, sortering en effectieve logistiek. De uitbreiding zal net als het bestaande fulfilment center voldoen aan de hoogst mogelijke standaard voor duurzaamheid en werkomstandigheden.

Huub Vermeulen, algemeen directeur: “Bol.com heeft zich in 20 jaar ontwikkeld van een online boekenwinkel tot een zeer brede winkel met meer dan 17 miljoen artikelen. De laatste jaren is de ontwikkeling en groei van onze winkel sterk te danken aan het aanbod van de, inmiddels meer dan 20.000, lokale ondernemers die via bol.com verkopen. Bol.com staat voor “de winkel van: samen ondernemen” en de uitbreiding van het fulfilment center gaat hier verder invulling aan geven. We verwachten dat onze Nederlandse en Belgische ondernemers binnen twee jaar meer dan vijftig procent van alle verkopen via bol.com zullen realiseren. Als in 2021 de uitbreiding in gebruik wordt genomen, zal een groot deel van de verstuurde pakketjes dan ook gevuld zijn met artikelen van onze partners. Door vandaag samen de bouw in te luiden, bundelen we letterlijk de krachten. We leggen daarmee de basis om samen verder te ondernemen om een nog betere winkel te creëren voor inmiddels 9 miljoen klanten in Nederland en België.”

Voor de partners betekent de bouw een forse toename in de opslagcapaciteit en meer ruimte voor innovatie. Dit brengt voordelen mee; voor een nog groter deel van het online aanbod kunnen partners en daarmee de klanten rekenen op de bol.com dienstverlening, waaronder levering op zaterdag, ‘s avonds of binnen een paar uur na bestelling al in huis.

Bouw verbonden aan mens en milieu

De bouw van deze uitbreiding ligt geheel in lijn met het bestaande fulfilment center van bol.com, en vindt wederom plaats volgens de richtlijnen van BREAAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Dit keurmerk wordt alleen uitgereikt aan gebouwen die zijn neergezet volgens de hoogst mogelijke standaard voor duurzaamheid en werkomstandigheden, waar ook alle kantoorpanden aan moeten voldoen. Daarbij staan daglicht en loopafstanden centraal, naast een minimale impact op het milieu. Ook als het gaat om de innovatie van de mechanisatie staan werkomstandigheden voorop. Zo zullen de goederen zich verplaatsen naar de werknemer in plaats van andersom, waardoor loopafstanden verder verkleinen.

Bij de nieuwbouw wordt rekening gehouden met het in gebruik nemen van geavanceerde verpakkingsmachines, waardoor artikelen telkens in de meest optimale doos terecht komen en lucht in verpakkingen wordt beperkt. Dit zorgt voor kleinere pakketjes en dus minder vervoersbewegingen. Dit is een belangrijke stap richting klimaatneutraal winkelen bij bol.com. De ambitie is namelijk om in 2025 de directe voetafdruk terug te brengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket.

Nieuwe banen

De bouw van deze uitbreiding zal in fases gaan, waardoor de huidige medewerkers van fulfilmentpartner Ingram Micro zo veel mogelijk ongestoord kunnen werken. Dankzij de uitbreiding worden tenminste honderd extra banen gecreëerd, zowel in het fulfilment center in Waalwijk als op het kantoor van bol.com in Utrecht.