VDL Bus & Coach wint Duitse EBUS Award 2019

VDL Bus & Coach wint Duitse EBUS Award 2019
06-02-2019 13:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BERLIJN -  VDL Bus & Coach heeft in Berlijn de prestigieuze EBUS Award 2019 gewonnen. De EBUS Award, een van de belangrijkste Duitse milieuprijzen voor de openbaarvervoerindustrie, wordt om de twee jaar uitgereikt aan bedrijven die een substantiële bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van elektrisch openbaar vervoer in Duitsland. VDL Bus & Coach won de prijs in de categorie 'Fabrikant van e-bussen'.

In deze categorie waren drie fabrikanten genomineerd. De uitreiking vond traditioneel plaats aan de vooravond van de conferentie voor elektrische bussen van Verband Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV) en de bijbehorende vakbeurs ElekBu.

Boris Höltermann, Managing Director VDL Bus & Coach Deutschland GmbH: "Duitse openbaarvervoerbedrijven hebben VDL Bus & Coach gekozen als beste fabrikant vanwege onder andere de hoge operationele beschikbaarheid. Een bijzondere prijs waar we erg trots op zijn en die tevens onderstreept dat we een betrouwbare transitiepartner zijn naar elektrisch openbaar vervoer."

Winnaars EBUS Awards 2019

De winnaars van de EBUS Awards worden door openbaarvervoerbedrijven die deelnemen aan de VDV-conferentie gekozen. Zij kenden de prijs in de categorie ‘Fabrikant van e-bussen’ toe aan VDL Bus & Coach. In de eerste plaats vanwege de doelgerichte en succesvolle ontwikkeling van innovatieve elektrische bussen die voorzien in diverse passagierscapaciteiten en de hoge operationele beschikbaarheid.

Daarnaast is VDL ook leverancier van het complete zero emissie bussysteem. Sinds 2015 rijden er elektrische VDL Citea’s in verschillende uitvoeringen in diverse Duitse steden. Het vertrouwen van Duitse openbaarvervoerbedrijven in de elektrische VDL-bussen heeft er mede toe geleid dat VDL Bus & Coach deze prijs heeft ontvangen.

Jochen Flasbarth, Duitse staatssecretaris van milieu, natuurbescherming en nucleaire veiligheid: “De prijswinnaars van de EBUS Awards 2019 laten duidelijk zien dat toewijding en passie voor elektrische bussen hun vruchten afwerpen. Allemaal hebben zij er in belangrijke mate aan bijgedragen dat elektrische bussen niet langer een zeldzaam verschijnsel zijn in Duitsland, maar een trend zijn geworden die door steeds meer Duitse steden wordt gevolgd.” 

Forum für Verkehr und Logistik

De EBUS Awards worden tweejaarlijks uitgereikt door Forum für Verkehr und Logistik, in 2008 opgericht door Verband Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV) en DEVK Versicherungen. Door de toenemende verkeersdichtheid, de afnemende oliereserves en de toenemende milieuvervuiling, heeft het Forum als doel een bijdrage te leveren aan het verduurzamen en innoveren van mobiliteit. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden