Transport Online - Politie op zoek naar meer informatie over van Schiphol gestolen vrachtwagen met peperdure lading laptops [+foto's]

 


Politie op zoek naar meer informatie over van Schiphol gestolen vrachtwagen met peperdure lading laptops

Politie op zoek naar meer informatie over van Schiphol gestolen vrachtwagen met peperdure lading laptops [+foto's]
06-02-2019 13:43 | Criminaliteit | auteur Redactie

SCHIPHOL - Op 4 oktober 2018 werd bij luchthaven Schiphol een vrachtwagen gestolen met daarin een lading met onder meer laptops ter waarde van zo'n 5 miljoen euro.

De vrachtwagen is eerder die nacht bij een transportbedrijf volgeladen met apparatuur van Microsoft. Vervolgens is de vrachtwagen rond 03.00 uur langs de Reykjavikweg geparkeerd, in afwachting van de chauffeur die er om 06:00 uur mee op pad zou gaan. Op bewakingsbeelden is echter te zien dat rond 04.50 uur een onbekende man in de vrachtwagen stapt en ermee wegrijdt.

Om ongeveer 06:00 uur laat vermoedelijk diezelfde man de vrachtwagen achter op een parkeerplaats aan de Randweg in Beverwijk. De lading is er in de tussentijd uitgehaald.

Uit onderzoek blijkt dat de vrachtwagen een half uur heeft stilgestaan op de Kagerweg in Assendelft, dus waarschijnlijk is daar de kostbare lading overgeheveld in een of meerdere andere voertuigen. Het is ook mogelijk dat (een deel van) de goederen is opgeslagen in de directe omgeving van die Kagerweg.

De onbekende chauffeur is een wat dikke man met blond of grijs haar en een 'matje' in de nek. Hij wordt geschat tussen 45 en 70 jaar oud en is een roker. Die nacht van 3 op 4 oktober droeg de man een blauwe spijkerbroek, een donkerrood met zwarte trui of shirt en een zwarte jas.

De verdachte heeft in Beverwijk bij een hotel-restaurant aan de Noorderkade kort een praatje gemaakt met twee mannen. Eén van hen wil de politie nog graag spreken als getuige. Het gaat om een man die die nacht vermoedelijk in het hotel heeft geslapen en daar vertrok in een grijze bestelbus.

Bij het hotel-restaurant wordt de man die de gestolen vrachtwagen bestuurde om 06.45 uur opgepikt door een of meerdere handlangers in een donkerkleurige auto. Dat is mogelijk een Audi A5 RS.

De apparatuur is nog niet teruggevonden. Het is mogelijk dat die als partij(en) of als losse artikelen te koop wordt aangeboden. Meld het alstublieft als u hiervan een verdachte advertentie ziet of met een verdachte verkoper te maken krijgt.

In het tv-programma Opsporing Verzocht stelde de politie een aantal vragen waarop zij graag antwoord zouden vinden:  Wie heeft iets gezien van de diefstal van de vrachtwagen, rond 4.50 uur op donderdag 4 oktober 2018, vanaf de Reykjavikweg bij Schiphol? Wie heeft informatie over het leeghalen van de vrachtwagen, waarschijnlijk tussen 05.00 en 06.00 uur aan de Kagerweg in Assendelft? Wie weet waar de gestolen apparatuur is? Die kan opgeslagen zijn in de omgeving van Assendelft of vervoerd zijn naar een andere locatie. Wie herkent op de bewakingsbeelden de man die de gestolen vrachtwagen bestuurde? Wie is de mogelijke getuige met wie de verdachte een praatje maakte bij het hotel-restaurant in Beverwijk?

Heeft u informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie via: Landelijke Eenheid: 0800-6070(gratis), Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000(gratis) of Team Nationale Inlichtingen: 079-3458999(gratis)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden