Meer goederen over het spoor vervoerd door droge zomer

Meer goederen over het spoor vervoerd door droge zomer
06-02-2019 11:23 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De droogte van afgelopen zomer heeft vorig jaar voor meer goederenvervoer over het Nederlandse spoor gezorgd. De weersomstandigheden leidden tot uitzonderlijk lage waterstanden in de grote rivieren. Binnenvaartschepen konden daardoor minder vracht meenemen, dus steeg de vraag naar transport via andere vervoersmiddelen.

In totaal legden goederentreinen in Nederland vorig jaar 9,3 miljoen kilometer af, zo meldt spoorbeheerder ProRail. Dat is een toename van 4 procent ten opzichte van 2017.

Naast de lage waterstanden, steeg het goederenvervoer ook doordat problemen aan het spoor bij het Duitse Rastatt voorbij waren. Een spoorverzakking bij de bouw van een tunnel droeg in 2017 nog bij aan een daling van het goederenvervoer per trein via Nederland. ProRail meldde verder dat goederentreinen vorig jaar vaker moesten omrijden wegens werkzaamheden aan de Betuweroute, die speciaal voor goederenvervoer is bedoeld.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden