Transport Online - A9: afsluitingen en korte verkeersstop in nacht van 8 op 9 februari vanwege transport Corendon vliegtuig

A9: afsluitingen en korte verkeersstop in nacht van 8 op 9 februari vanwege transport Corendon vliegtuig

A9: afsluitingen en korte verkeersstop in nacht van 8 op 9 februari vanwege transport Corendon vliegtuig
06-02-2019 10:19 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

BADHOEVEDORP - In de week van 4 februari 2019 verplaatst Corendon een Boeing 747 van luchthaven Schiphol naar de tuin van het Corendon Village Hotel aan de Schipholweg in Badhoevedorp. In de nacht van 8 op 9 februari 2019 wordt de oversteek over de snelweg A9 gemaakt.

Voorafgaand aan de oversteek ter hoogte van de Sloterweg, worden lichtmasten en vangrails weggehaald en rijplaten neergelegd. De feitelijke oversteek duurt zo’n 15 minuten. Daarna worden rijplaten weggehaald en lichtmasten en vangrails teruggezet. De werkzaamheden worden verricht door een door Corendon ingehuurde aannemer die gecertificeerd is om aan infrastructuur te werken.

Afsluiting A9 richting Alkmaar

De snelweg A9 van Utrecht/Amsterdam richting Alkmaar is afgesloten tussen vrijdag 8 februari 2019 23.00 uur en zaterdag 9 februari 07.00 uur, tussen de snelweg A4 en afrit S106/Amsterdamse Baan. Verkeer wordt omgeleid via de A4 en de snelweg A5. De extra reistijd bedraagt circa 5 minuten.

Afsluiting A9 richting Utrecht

De andere kant op, van Alkmaar richting Amsterdam/Utrecht, zijn 2 van de 3 rijstroken dicht van vrijdag 8 februari 2019 23.00 uur tot zaterdag 9 februari 07.00 uur. Er blijft (met uitzondering van het moment dat het vliegtuig oversteekt) 1 rijstrook beschikbaar waar met een snelheidsbeperking gereden kan worden. Ook de verbindingsweg richting de A4 is de hele nacht afgesloten. Verkeer richting Amsterdam en Schiphol wordt ter plaatse via de aansluiting Aalsmeer (afrit 6) omgeleid.

Tijdens de feitelijke oversteek is er een volledige verkeersstop van 15 minuten. Weginspecteurs van Rijkswaterstaat zetten het verkeer dan stil.

Beperkte verkeershinder

Voor het totale vervoer van het vliegtuig heeft Corendon Village Hotel in totaal 3 nachten uitgetrokken. Rijkswaterstaat hecht aan beperkte verkeershinder en bovenal een verkeersveilige situatie. Daarom is er nauw samengewerkt met diverse partijen en zijn route en ‘parkeerplaatsen’ van de Boeing tijdens het vervoer nagenoeg volledig buiten zicht van de weggebruikers op de snelweg. Zo worden zij niet afgeleid.

Corendon zorgt voor 3 locaties vanwaar alleen mensen met een toegangsticket het vliegtuig van redelijke afstand kunnen volgen. Er zijn geen andere locaties. Wie geen toegangsticket heeft, krijgt geen toegang tot het gebied waar het transport plaatsvindt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions