Transport Online - ChristenUnie wil duidelijkheid over gebreken Afsluitdijk

ChristenUnie wil duidelijkheid over gebreken Afsluitdijk

ChristenUnie wil duidelijkheid over gebreken Afsluitdijk
06-02-2019 09:28 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG  - ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf wil duidelijkheid over de veiligheid van de bruggen in de Afsluitdijk. Diverse media berichtten over een onderhoudsrapport waaruit blijkt dat de bediening van sluizen en beweegbare bruggen van de Afsluitdijk vol gebreken zitten door softwareproblemen.

Van der Graaf wil van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat weten wat de gevolgen hiervan zijn en heeft daarover schriftelijke vragen ingediend.

De ChristenUnie wil inzicht in de staat van het onderhoud bij de Afsluitdijk. Van der Graaf: “Dagelijks maken veel mensen gebruik van de Afsluitdijk. Ik deel de zorgen die bewoners en regionale bestuurders hebben naar aanleiding van dit onderhoudsrapport: dit rapport roept vragen op. Ik wil van de Minister weten wat de staat van onderhoud is van de bruggen in de Afsluitdijk en welke maatregelen getroffen zijn om de veiligheid bij Kornwerderzand en Den Oever te garanderen. Ook wil ik weten of de staat van het onderhoud en de toekomstige onderhoudskosten gevolgen hebben voor de vervanging van de sluis en bruggen bij Kornwerderzand.”

Ze sluit af: “In december heeft de Kamer zich duidelijk uitgesproken over de verbreding van de sluizen bij Kornwerderzand. De Minister moet hierover op korte termijn een besluit te nemen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen