Transport Online - Unilever neemt snackleverancier Graze over

Unilever neemt snackleverancier Graze over

Unilever neemt snackleverancier Graze over
05-02-2019 19:59 | Financieel | auteur ANP

ROTTERDAM - Unilever koopt de Britse aanbieder van gezonde snacks Graze. Er werden geen financiële details gemeld over de transactie.

Vorige week werd in de media al gemeld dat het consumentengoederenconcern koploper was in de overnamestrijd rond het in 2008 opgerichte Graze. Daarbij had het bedrijf naar verluidt concurrentie van branchegenoten als Kellogg en PepsiCo. Volgens zakenkrant Financial Times betaalt Unilever ongeveer 150 miljoen pond voor Graze, omgerekend circa 170 miljoen euro.

Unilever zegt dat de aankoop van Graze zijn positie in de sterk groeiende markt voor gezonde snacks zoals nootjes en granenrepen zal versterken. Het bedrijf stelt dat Graze strategisch ,,uitstekend'' past binnen Unilever.

Graze wordt verkocht aan Unilever door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle. Carlye kreeg Graze in 2012 in handen.

De producten van Graze worden verkocht in grote winkelketens in Groot-Brittannië en ook bij Amerikaanse supermarktketens als Target, Walgreens en 7Eleven. De producten van Graze worden ook aan huis geleverd. Oorspronkelijk begon Graze als leverancier van snackboxen aan huis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions