Bruins: geen geld voor Formule 1 Zandvoort

Bruins: geen geld voor Formule 1 Zandvoort
05-02-2019 18:06 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het circuit van Zandvoort krijgt geen geld van het kabinet om de Formule 1 naar Nederland te halen. Het circuit had om een jaarlijkse bijdrage van 5 miljoen euro gevraagd, maar minister Bruno Bruins (Sport) voelt daar niet voor.

Zandvoort komt volgend jaar op de racekalender van de Formule 1, mits het circuit zijn zaakjes tijdig op orde heeft. Het hoopt genoeg geld op te halen met kaartverkoop en vip-arrangementen. Een aantal grote Nederlandse bedrijven heeft verder belangstelling om de komst van Max Verstappen en zijn collega's naar Zandvoort te sponsoren, schrijft Bruins aan de Tweede Kamer.

Daar kan en zal het circuit het ook mee moeten doen, vindt de minister. Formule 1 is een commercieel evenement waar een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf zijn geld mee verdient, stelt hij. Het geld dat het kabinet voor sport heeft vrijgemaakt, besteedt Bruins liever aan bijvoorbeeld sporten en bewegen voor kinderen. Omdat Formule 1 elk jaar terugkeert, kan er ook geen geld uit het potje voor eenmalige sporttoernooien worden bijgelegd.

Het kabinet vindt het wel "mooi om te zien'' dat Zandvoort de autorace naar Nederland probeert te halen. Het circuit mag daarom wel rekenen op alle steun om vergunningen en dergelijke in orde te maken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden