Transport Online - Piet Paulusma vrijdag aan tafel bij Omroep MAX

Piet Paulusma vrijdag aan tafel bij Omroep MAX

Piet Paulusma vrijdag aan tafel bij Omroep MAX
05-02-2019 17:34 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Piet Paulusma kan mogelijk deze week al koffiedrinken met omroepbaas Jan Slagter van Omroep MAX om over een eventuele overstap te praten naar de publieke omroep. De Friese weerman is uitgenodigd om vrijdag in de uitzending van Tijd voor MAX met Martine van Os en Sybrand Niessen te komen praten over zijn naderende afscheid bij SBS6. Dinsdagavond zit hij ook al aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.

Piet Paulusma en Jan Slagter spraken elkaar dinsdagmiddag telefonisch alvast in een radio-uitzending van Omrop Fryslân. Daarin spraken ze af binnenkort koffie te drinken met oranjekoek erbij om te praten over een vervolg van zijn weercarrière bij Omroep MAX. "Als er iemand hoort bij Omroep MAX, dan is het Piet", zei Slagter. Paulusma neemt de uitnodiging graag aan. "Ik ga lekker met Slagter koffiedrinken. We zijn elkaar wel vaker tegenkomen. We gaan kijken of het gaat lukken", reageerde Piet.

De weerman is diep onder de indruk van de steun die hij uit het hele land krijgt. "Dit had ik niet verwacht, het is hartverwarmend. Nederland is ontploft", zei de weerman. Na de bekendmaking door SBS6 dat de weerman eind dit jaar stopt met de dagelijkse uitzendingen Piets Weer regent het reacties. Er zijn diverse petities en Facebookpagina's opgezet onder het motto 'Piet moet blijven'. Er is zelfs een demonstratie aangekondigd voor 8 maart in Harlingen.

Jan Slagter moedigt de reacties aan. "Ik vind het geweldig hoe Nederland reageert. Als ik het iemand gun om 25 jaar vol te maken bij SBS, dan is het Piet Paulusma. Hij is een icoon", zei Slagter. "Hij is de bekendste weerman van Nederland. Hij scoort torenhoge kijkcijfers. Ik snap echt niet wat er in het hoofd van John de Mol is omgegaan om het contract niet te verlengen, maar goed, dat is aan hem. Ik vind het wel geweldig dat Nederland als het ware in opstand komt. Laat het maar gebeuren."

Slagter herhaalde zijn wens dat hij interesse heeft in Piet Paulusma als weerman in de radio- en tv-uitzendingen van MAX. "Ik vind Piet een geweldige weerman en we hebben weleens contact. Ik zou dolgraag willen kijken of er een mogelijkheid is bij MAX."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions