Transport Online - SBS zet Rob Geus na 18 jaar aan de kant

SBS zet Rob Geus na 18 jaar aan de kant

SBS zet Rob Geus na 18 jaar aan de kant
05-02-2019 17:21 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - SBS heeft het contract van presentator en kok Rob Geus niet verlengd. Geus werkte inmiddels achttien jaar bij SBS. Maar volgens John de Mol past hij niet meer bij “het nieuwe SBS”. Dat heeft zowel Talpa als een woordvoerder van Geus dinsdag bevestigd.

Het is het tweede SBS-gezicht in korte tijd die de laan uit wordt gestuurd. Ook weerman Piet Paulusma kreeg recent te horen dat zijn contract niet wordt verlengd. Paulusma gaat door tot januari 2020; het contract van Geus liep op 1 januari 2019 al af.

Geus is niet te spreken over de manier waarop SBS na bijna twee decennia afscheid van hem heeft genomen. “Maar hij wil niet met modder gooien”, stelt zijn woordvoerder. “John de Mol had het nieuws na zo’n periode best zelf mogen brengen in plaats van het via-via mede te delen. Aan de kijkcijfers heeft het niet gelegen.”

De Geus presenteerde De Smaakpolitie, waarin hij smerige horecagelegenheden controleerde op hygiëne en veiligheid. In Red mijn vakantie! loste hij vakantiedilemma’s van kijkers op. Beide programma zouden volgens De Mol niet meer bij het “nieuwe” SBS6 passen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen