Transport Online - OM wil ruim 6 miljoen euro afpakken van bestuurder goede doelen stichtingen

OM wil ruim 6 miljoen euro afpakken van bestuurder goede doelen stichtingen

OM wil ruim 6 miljoen euro afpakken van bestuurder goede doelen stichtingen
05-02-2019 13:51 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Een voormalige bestuurder van vier goede doelen moet 6,3 miljoen euro terugbetalen. Dat eiste het Openbaar Ministerie voor de rechtbank in Den Bosch. De voormalige partner van het gerenommeerde advieskantoor Loyens & Loeff werd vorig jaar veroordeeld voor het vervalsen van facturen en het verduisteren van geld.

De vier fondsen waren gevuld met 200 miljoen euro van twee steenrijke vrouwen. Van 24 miljoen euro die tussen 2008 en 2012 is besteed, ging de helft op aan kosten, onder meer aan een uurtarief van 600 euro voor de bestuurder.

De man beloofde in 2006 aan het adviesbureau dat hij geen fiscale werkzaamheden meer bij de doelen zou declareren, maar hij deed dat stiekem toch. Het geld dat hij daardoor wederrechtelijk heeft verkregen, moet volgens het OM worden ontnomen.

De bestuurder werd vorig jaar veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Een verdachte zakenpartner die penningmeester van de goede doelen was, kreeg een jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij moet volgens het OM 1,7 miljoen terugbetalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions