Celstraf geëist tegen vrachtwagenchauffeur die zei dat hij was overvallen

Celstraf geëist tegen vrachtwagenchauffeur die zei dat hij was overvallen
05-02-2019 12:35 | Criminaliteit | auteur Redactie

ZWOLLE - 12 maanden celstraf. Dat is wat de officier van het Landelijk Parket dinsdag voor de rechtbank in Zwolle eiste tegen een 30-jarige man die in 2016 zei dat hij in zijn vrachtwagen overvallen was en de lading was gestolen. Maar volgens de officier begon de man enkele dagen na de 'overval' zijn schulden af te betalen en blijkt uit technisch onderzoek niet van een echte overval.

De vrachtwagenchauffeur zei in september 2016 op een industrieterrein in Utrecht gedwongen te zijn tot stoppen door een man met een vuurwapen. Daarna werd de vrachtwagen, met de chauffeur, gedwongen naar Lelystad te rijden. In de vrachtwagen lagen elektronicaproducten ter waarde van bijna een half miljoen euro. Al enkele dagen na de overval maakte een van die producten internetcontact, en wel in de toenmalige woonplaats van de chauffeur (Nieuwegein).

Uitgebreid onderzoek van het NFI wees uit dat het verhaal van de chauffeur niet kon kloppen. Er waren camerabeelden van een bedrijf in de buurt van de vermeende overval en daarop was niets bijzonders te zien, zeker geen tweede persoon met een vuurwapen. Bovendien was er geen dna-materiaal van iemand anders dan de chauffeur in de cabine gevonden.

De officier nam het de man bijzonder kwalijk dat hij als chauffeur meewerkte aan de verduistering van de goederen. De eigenaren van de lading werden financieel benadeeld, en het imago van zijn werkgever werd erdoor beschadigd, en bovendien raakte dat bedrijf opdrachten kwijt.

De zaak werd bij verstek behandeld, want de man is met de noorderzon vertrokken. Uitspraak waarschijnlijk over 14 dagen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden