Clicky


'Hoge boetes voor transporteurs na niet werkende Belgische tolkastjes'

'Hoge boetes voor transporteurs na niet werkende Belgische tolkastjes'
05-02-2019 11:30 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat in gesprek met de Waalse belastingdienst over de hoge boetes die Nederlandse transporteurs daar krijgen vanwege niet betaalde tol, doordat hun tolkastje niet goed werkte. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN) dinsdag.

"Het ministerie komt in actie nadat TLN maandag, onder meer op BNR Nieuwsradio en Radio 1,​ meldde dat Nederlandse transporteurs de afgelopen tweeënhalf jaar hoge boetes hebben gekregen. Het punt is dat de tolkastjes van één leverancier soms geen verbinding maakten met het Belgische tolnetwerk, zonder dat ze dat aangeven. Zonder dat de chauffeur het door heeft, betaalt die dan geen tol op de Belgische wegen.

"Wanneer de chauffeur staande wordt gehouden, staan er hoge boetebedragen van de afgelopen jaren open, die meteen betaald moeten worden. Waar de Vlaamse autoriteiten zich soepel tonen en het boetebedrag kan worden verlaagd in zulke gevallen, doen de Waalse autoriteiten dat niet. Daarom gaat de minister nu met hen in gesprek."

Het probleem met de Belgische tolheffing bestaat al sinds 2016. TLN heeft veel contact met de Vlaamse autoriteiten gehad over de onterechte boetes, met effect. Ook met de Waalse autoriteiten was TLN in contact, maar een gesprek over een oplossing kwam niet tot stand. TLN is dan ook blij met de toezegging van de minister en hoopt dat dit wél verlichting kan brengen voor transportondernemers.

"TLN gaat nu in gesprek met het ministerie om te kijken hoe we samen kunnen optrekken in het gesprek met de Walen, namens de gedupeerde transportondernemers."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats