Doden door vuurzee in flatgebouw Parijs

Doden door vuurzee in flatgebouw Parijs [+foto's]
05-02-2019 09:45 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Door een felle brand in een flatgebouw in Parijs zijn zeker negen mensen om het leven gekomen en ruim dertig mensen gewond geraakt. De brandweer vreest dat het dodental oploopt.

Naar het zich laat aanzien is de brand aangestoken. De brandweer sprak van een buitengewoon felle brand die heel erg snel om zich heen greep. Mensen moesten van het dak worden gered en circa dertig door de vlammenzee ingesloten mensen konden met ladders in veiligheid worden gebracht.

De brand is na zes uur blussen eindelijk onder controle. Over de oorzaak van de nachtelijke brand in het pand uit de jaren zeventig in het chique XVIe arrondissement is nog niets bekend. Maar de politie heeft een 41-jarige bewoonster met psychische problemen gearresteerd. Ze wordt verdacht van brandstichting.

Bij de bestrijding van de vuurzee zijn zeker tweehonderd brandweerlieden betrokken geweest, meldden Franse media. Acht van hen raakten gewond.

De Franse president Macron zei de slachtoffers te gedenken en de Parijse burgemeester Hidalgo zei in een reactie dat de stad rouwt. De hele wijk, vlakbij de Porte d'Auteuil en bekende parken, een renbaan en sportstadions zoals dat van Roland-Garros, is afgesloten geweest volgens plaatselijke media. De minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, is ook naar de plek des onheils gegaan. Hij prees er de brandweerlieden die zeker vijftig mensen uit het vuur hebben gered.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden