Transport Online - Piet Paulusma moet weg als weerman bij SBS6

Piet Paulusma moet weg als weerman bij SBS6

Piet Paulusma moet weg als weerman bij SBS6
04-02-2019 14:02 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Weerman Piet Paulusma legt aan het eind van dit jaar, na 23 jaar in dienst te zijn geweest, gedwongen zijn werk bij SBS6 neer. Het contract met Paulusma eindigt per eind 2019. De samenwerking met Paulusma wordt in goed onderling overleg beëindigd, meldt Talpa, de eigenaar van SBS6.

Paulusma zegt in een reactie dat hij begin januari te horen heeft gekregen dat de samenwerking wordt beëindigd. "Er is geen conflict, het was niet mijn keus, maar ze willen iets anders, dat heb ik te accepteren. Ik vind het jammer dat ik de 25 jaar niet vol heb kunnen maken," aldus de weerman.

Meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka maken de overstap van RTL naar Talpa en zijn gevraagd om vanaf dit voorjaar daar mee te denken over de nieuwe invulling van de weerpraatjes.

Wat de weerman volgend jaar gaat doen, weet hij nog niet. Hij denkt er in ieder geval niet over om met pensioen te gaan. "Dat kan ook helemaal niet, ik heb ook een bedrijf, er werken hier zeven mensen."

De Fries Paulusma presenteerde in zijn eentje en op geheel eigen wijze het weerbericht voor de zender, waarbij hij steevast zijn praatje afsloot met de kreet "Oant moarn", Fries voor "tot morgen".

De afgelopen 23 jaar was de weerman bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien. "SBS6 is Piet Paulusma en zijn team enorm dankbaar voor zijn onafgebroken inzet en kijkt uit naar de uitzendingen die hij in 2019 nog zal verzorgen", verklaart Talpa.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions