Clicky

 
Transport Online - Opnieuw grootschalige controle op alcoholgebruik door vrachtwagenchauffeurs in Duitse Hessen [+foto's]

Opnieuw grootschalige controle op alcoholgebruik door vrachtwagenchauffeurs in Duitse Hessen

Opnieuw grootschalige controle op alcoholgebruik door vrachtwagenchauffeurs in Duitse Hessen [+foto's]
04-02-2019 11:45 | Controles | auteur Redactie

HESSEN - De politie heeft in de Duitse deelstaat Hessen opnieuw een grootschalige controle gehouden op het gebruik van alcohol door vrachtwagenchauffeurs. Ongeveer 250 agenten werden zondagavond tussen 17:00 uur en 01:30 uur ingezet.

Nadat vorig weekend een preventieve controle werd gehouden bij parkeerplaatsen werden nu ook vrachtwagenchauffeurs uit het verkeer gehaald en gecontroleerd.

In totaal 464 vrachtwagenchauffeurs werden gecontroleerd in het verkeer, slechts drie daarvan waren onder invloed van vermoedelijk drugs, drie anderen werden verdacht van het nuttigen van alcohol.

Naast de controles op de weg werd er ook gecontroleerd bij de parkeerplaatsen langs de Duitse A5. In totaal 224 vrachtwagenchauffeurs werden gecontroleerd voor vertrek. Hiervan waren er 59 onder invloed van alcohol. Negentien chauffeurs mochten niet meer verder rijden omdat zij boven de limiet van 0,5 promille zaten.

Op twee parkeerplaatsen Wetterauer werden nog eens 130 chauffeurs gecontroleerd. Hiervan bleken vijftien gedronken te hebben. Vijf mochten hun rit niet voortzetten omdat zij boven de 0,5 promille zaten. Eén van hen zat zelfs op 1,92 promille. Zijn vrachtwagen werd aan de ketting gelegd.

Een Turkse vrachtwagenchauffeur, met een met gevaarlijke stoffen geladen vrachtwagen, die door de politie in het zuidoosten van Hessen met 0,74 promille werd gecontroleerd moest een borgsom van 1.000 euro betalen om de strafrechtelijke procedure veilig te stellen. Daarnaast moest hij een bloedproef ondergaan. Voor chauffeurs van met gevaarlijke stoffen geladen vrachtwagens geldt een 0 promille limiet. 

Een Poolse chauffeur mocht niet meer verder rijden nadat bij een urinetest bleek dat de man THC en amfetaminen in zijn urine had. De man werd aangehouden mede vanwege een openstaand arrestatiebevel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats