Transport Online - Elton John treft schikking over afluisteren

Elton John treft schikking over afluisteren

Elton John treft schikking over afluisteren
02-02-2019 10:21 | Showbizz | auteur Redactie

LONDEN - Elton John, Liz Hurley en Heather Mills hebben een schikking getroffen met de uitgeverij van de kranten The Sun en News of the World over het afluisterschandaal dat al jaren voortduurt. Aan Sky News bevestigen hun advocaten dat de drie beroemdheden met News Group Newspapers (NGN) hebben geschikt. Daarmee is een zaak bij het Britse hooggerechtshof van de baan.

Het is niet bekend hoeveel schadevergoeding aan de beroemdheden is toegekend. Actrice Liz Hurley en Heather Mills, de ex van Paul McCartney, beweren dat hun voicemails werden afgeluisterd door medewerkers van de roddelpers. Sir Elton John en zijn echtgenoot David Furnish claimden dat de tabloids misbruik hebben gemaakt van privé-informatie.

Vanwege het grootschalig afluisteren van voicemails moest de krant News of the World in 2011 stoppen. Het afluisteren van voicemails zou ook gangbaar zijn geweest bij The Sun, hoewel de uitgeverij dit ontkent. Als de beroemdheden hun zaak aan het hooggerechtshof hadden voorgelegd, had NGN hier lastige vragen over gekregen. Het advocatenkantoor verwacht dat de uitgeverij nog meer schikkingen zal treffen met bekende slachtoffers, zoals Hugh Grant.

Een woordvoerder van de uitgeverij zegt dat het bedrijf excuses heeft aangeboden voor het leed dat ze bij de sterren veroorzaakten. NGN benadrukt dat The Sun niet aansprakelijk is voor het illegaal aftappen van voicemails.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions