Transport Online - Ernstig ongeval met drie vrachtwagens op Duitse A3 [+foto]

Ernstig ongeval met drie vrachtwagens op Duitse A3

Ernstig ongeval met drie vrachtwagens op Duitse A3 [+foto]
01-02-2019 19:54 | Ongevallen | auteur Redactie

KEULEN - Op de Duitse A3 heeft er aan het eind van de vrijdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden met in totaal drie vrachtwagens. Eén chauffeur kwam bekneld te zitten in zijn cabine en raakte ernstig gewond.

Rond 11:18 uur kwam de erste melding bij de brandweer binnen van het ongeval op de A3 in de richting van Keulen. Aan het einde van een file waren drie vrachtwagen met elkaar in aanrijding gekomen.

De cabine van één van de vrachtwagens zat volledig in de oplegger van een andere vrachtwagen gedrukt. De voertuigen stonden verspreid over meerdere rijstroken. Voor de brandweer was het moeilijk om bij de zwaargewonde, beknelde, chauffeur te komen.

De chauffeur van de middelste vrachtwagen raakte lichtgewond. De oplegger was gelukkig maar geladen met een paar pallets. De hulpdiensten wisten via de laadruimte van de oplegger toegang te krijgen tot de chauffeur. Twee paramedici en meerdere verplegers zorgden voor de chauffeur in de cabine.

Ondertussen was ook een traumaheli geland. Met zwaar hydraulisch gereedschap was het mogelijk om de gewonde chauffeur stukje bij beetje te bereiken. Na ongeveer 1,5 uur kon de man bevrijd worden uit zijn benarde positie. De man is zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis.

De A3 was urenlang volledig afgesloten in de richting van Keulen. Ongeveer 60 vrijwillige brandweerlieden van de vrijwillige brandweer Königswinter werden ingezet ondersteund door de brandweer van Keulen.

Doordat er op de plek van het ongeval geen rijstroken meer beschikbaar waren konden de hulpdiensten het ongeval maar slecht bereiken. De hulpverleners moesten soms tot 500 meter lopen en vrachtwagenchauffeurs ter plaatse vragen de weg af te zetten om een strook te creëren voor de hulpdiensten.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions