Clicky


100.000 nieuwsberichten: Transport Online deelt uit!

100.000 nieuwsberichten: Transport Online deelt uit!
01-02-2019 19:36 | Transport Online | auteur Redactie

DE WESTEREEN - Dit is nieuwsbericht nummer 100.000 op Transport Online. Na bijna 14 jaar en duizenden nieuwsberichten bereikten we zojuist de mijlpaal van 100.000 nieuwsberichten. Toch iets om even bij stil te staan en onze lezers te trakteren.

100.000 berichten in bijna 14 jaar dat betekent dat we gemiddeld jaarlijks ruim 7.100 berichten plaatsen. Allerlei soorten berichten passeren elke dag ons toetsenbord op de redactie van de aanschaf van nieuw materieel tot zeer ernstige ongevallen. Het ene bericht blijft ook ons meer bij dan het andere.

Wat ons als redactie in die bijna 14 jaar toch het meeste is bijgebleven is een vermissingszaak in Duitsland van een Nederlandse vrachtwagenchauffeur. De toen 56-jarige chauffeur werd dagenlang vermist. De redactie stond in nauw contact met de nabije familie die in onzekerheid thuis op nieuws zat te wachten. De dag dat de familie afgereisd was naar Duitsland om mee te zoeken werd uiteindelijk zijn vrachtwagen gevonden in een water in het Duitse Schweringen. Een paar dagen later werd het levenloze lichaam van de vrachtwagenchauffeur gevonden. Dat raakt je dan als redactie ook, zeker als je van zo dichtbij betrokken bent.

Gelukkig is niet al het nieuws zo verdrietig als deze zaak. Er passeren ook jubilea, mooie nieuwe vrachtwagens waar een ondernemer trots op is of nieuwsberichten waarom hard wordt gelachen zoals vandaag nog een Poolse vrachtwagenchauffeur die het nodig vond zijn bestuurderskaarten in zijn onderbroek te verbergen. Maar ook ernstige ongevallen, drugssmokkel, faillissementen, allemaal nieuws dat nu eenmaal bij het leven en dus ook bij de transportsector hoort.

Dat is ook wat ons werk zo boeiend maakt; je weet als redactie nooit wat voor dag het gaat worden wanneer je 's ochtends achter je computer gaat zitten. Nieuws laat zich niet voorspellen en is daarom ook geen baan van 09:00 uur - 17:00 uur zoals misschien vaak gedacht wordt. Nee, onze redactie werkt ook 's avonds en in het weekend 'gewoon' door. Onze slogan hier op de redactie is: "Nieuws is nú nieuws en niet straks of morgen of maandag!"

Transport Online deelt uit!

Zo'n mijlpaal als deze vraagt om een leuke traktatie. Wij gaan uitdelen en dat doen we op twee manieren:

1. Stuur ons het bericht dat ú het meest is bijgebleven in de afgelopen 14 jaar. Blader gerust eens door het archief van Transport Online heen om uw geheugen op te frissen. Heeft u uw keuze gemaakt? Stuur deze keuze, het liefst voorzien van de url, met uw naam, adresgegevens, leeftijd en de reden waarom juist dit bericht u zo bijgebleven is naar: redactie@transport-online.nl Onder de inzenders verloten wij 3 cadeaubonnen ter waarde van 40 euro per stuk te besteden bij webwinkel Bol.com. (let op: uit de inzendingen maken wij een keuze voor publicatie van de meest opvallende berichten die werden uitgekozen)

2. Wij plaatsen dit bericht op onze sociale mediakanalen zoals Twitter, Facebook en LinkdIn. Deelt u dit bericht dan maakt u kans op één van de nog eens drie bol.com cadeaubonnen ter waarde van 40 euro. 

Voor beide opties geldt dat u hiervoor tot vrijdag 8 februari aanstaande 18:00 uur de tijd heeft. Dan gaan wij een keuze maken uit de inzendingen en alle delers van het bericht.

Voor nu willen we als redactie alle lezers bedanken die al jarenlang onze berichten lezen want zonder u zou er geen Transport Online zijn: Dankuwel en op naar de 200.000!!