Clicky


Zeeuwse containerterminal sluit aan op het Port Community System van de Nederlandse havens

Zeeuwse containerterminal sluit aan op het Port Community System van de Nederlandse havens
25-10-2017 13:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Exporteurs en expediteurs kunnen hun douanedocumenten voor uitgaande containers nu ook in Zeeland elektronisch voormelden. De deepsea-containerterminal van Kloosterboer Vlissingen heeft zich hiervoor aangesloten op het Port Community System dat Portbase beheert voor de Nederlandse havens. Bij aankomst op de terminal zijn bedrijven zo verzekerd van een soepele afhandeling. Tot en met het vertrek per zeeschip kan men de lading bovendien op de voet volgen.

Voor rederijen zijn er eveneens voordelen. CMA CGM loopt Kloosterboer Vlissingen wekelijks aan met haar Europe Afrique 1 dienst. Door de deelname van Kloosterboer aan de exportdienstverlening van Portbase worden de verplichte uitgaande douanemanifesten voortaan automatisch voor de rederij opgemaakt. CMA CGM hoeft dit niet meer handmatig te doen.

Managing Director CMA CGM Nederland, Eduard Backer: “CMA CGM kan voortaan in Vlissingen op eenzelfde efficiënte manier werken als in Rotterdam. Ook in Zeeland zijn voor ons geen handmatige handelingen meer nodig en is het afleveren van containers op de terminal voor onze klanten nog makkelijker.”

Jaco Hooij, CEO Kloosterboer: “Wij behandelen bij Kloosterboer Vlissingen steeds grotere aantallen containers. Dat betekent tevens meer informatie, die wij via Portbase snel en goed ontvangen. Onze medewerkers hoeven al deze gegevens niet over te tikken. Ideaal is dat wij vervolgens ook een directe koppeling met de Douane hebben.”

Portbase-dienstverlening

In de nieuwe werkwijze van Kloosterboer Vlissingen melden exporteurs en expediteurs de komst van hun uitgaande containers voor door het insturen van vijf simpele gegevens (service Melding Export Documentatie). De terminal is daarmee voorbereid en kan voor containers die de EU verlaten eenvoudig de verplichte melding bij de Douane doen (service Melding Aankomst Export Containers).

Portbase maakt verder voor de rederij automatisch een compleet uitgaand douanemanifest (service Melding Lading Export Containers). Vanaf de aankomst op de terminal tot en met het vertrek per zeeschip zijn de containers voor exporteurs en expediteurs bovendien op de voet te volgen (service Track & Trace Export).