Clicky


Nieuwe DAF XF 450 FT voor MT Hengelo BV

Nieuwe DAF XF 450 FT voor MT Hengelo BV
24-10-2017 20:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HENGELO - Innovatieve rij-assistentiesystemen en klantgericht denken zijn voor MT Hengelo B.V. de redenen om voor DAF te kiezen. Het jonge, ondernemende transportbedrijf in Hengelo (Ov) heeft het wagenpark dan ook uitgebreid met een tweede vrachtwagen van dit merk. Dat is een DAF XF 450 FT van de nieuwste generatie met een ruime Super Space Cab. De trekker met onder meer lederen bekleding en een stand airco is onlangs geleverd door DAF dealer Sent Waninge.

"Echt een vrachtwagen van deze tijd, met supergoed werkende systemen. De Adaptive Cruise Control (ACC) werkt buitengewoon goed en alert. Ik vind dat fijn, bijvoorbeeld bij rijden in files", zegt Bjorn Stegeman, planner bij MT Hengelo B.V. en tevens chauffeur op de nieuwe XF.

"Het is dus ook mijn rijdende kantoor. Daarom hebben we hem laten voorzien van de modernste apparatuur voor navigatie en communicatie. De dealer heeft ons daarbij prima geadviseerd. Die klantgerichtheid bepaalde mede onze keuze."

Gunstig verbruik

Na de eerste weken tekent zich al een gunstig brandstofverbruik af. Stegeman: "De andere XF, nu anderhalf jaar oud, viel ons al op door zijn zuinigheid. Het verbruik is vergelijkbaar met dat van onze twee andere vrachtwagens van een ander merk. Op basis van de eerste metingen zien we bij de nieuwe XF 450 echter nog lagere verbruikscijfers."

MT Hengelo B.V. is 2,5 jaar jong. In de korte tijd van het bestaan heeft dit transportbedrijf zich bewezen als sterke partner voor nationaal en internationaal transport. De portfolio aan opdrachten groeit constant. Deels is dat te danken aan klantgericht denken. Precies de reden waarom er ook een match is met DAF en de dealer.

Belang van comfort en leefruimte

Stegeman: "Met onze vrachtwagens rijden we tot wel 150.000 kilometer per jaar. Dan wil je naast een laag verbruik ook graag comfort en leefruimte. De Super Space Cab van DAF valt op beide vlakken op. Het is gewoon fijn rijden in deze vrachtwagen."

Het transport bestaat voornamelijk uit charterwerk, met name voor Van Thiel Transport uit Hierden. Stegeman: "We zijn gespecialiseerd in het vervoer van stukgoed, ADR-vervoer, levensmiddelen, koel-/vriestransport, bloementransport en containervervoer. We rijden voornamelijk op Duitsland, Nederland en Belgie. En een enkele keer staat Denemarken tussen de bestemmingen. We hebben drie chauffeurs in dienst. De bedrijfsvoering doe ik samen met mijn vrouw Marith, die tevens eigenaar is van het bedrijf."