Clicky


Audi A6 nieuwe paradepaardje politie

Audi A6 nieuwe paradepaardje politie
21-10-2017 09:57 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Audi A6 3 liter turbodiesel is de nieuwste aanwinst van de politie. Dat meldt de politie zaterdag na afloop van de aanbestedingsprocedure. Er komen negentig van deze nieuwe Snelle Interventie Voertuigen of SIV's, zoals ze in het politiejargon worden genoemd.

Volgens korpschef Erik Akerboom biedt het nieuwe wagenpark "negentig antwoorden op mobiele bandieten, plof- en ramkrakers, verkeershufters en ander gespuis in snelle bolides'', zo laat hij via Twitter weten.

De nadruk van de inzet van deze SIV's ligt bij criminaliteitsbestrijding op de weg. Vanaf het voorjaar 2018 rijdt de eerste Audi A6 in politiekleuren op de weg, is de verwachting. Ze worden aangeschaft als opvolger van de huidige negentig Volvo’s V70, die geleidelijk worden vervangen.

De Audi's worden geleverd door autobedrijf Pon. Tegen de uitkomst van de aanbesteding kunnen de overige inschrijvers tot 10 november bezwaar maken.

De politie had van tevoren een aantal eisen aan de nieuwe politieauto gesteld. Politiemensen mochten daarover meepraten. Zo moest het voertuig een topsnelheid hebben van ten minste 250 kilometer per uur. En ook dient hij binnen zeven seconden te kunnen accelereren naar honderd kilometer per uur. De Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic voldoet in ieder geval aan die eisen. De consumentenprijs ligt afhankelijk van de uitvoering boven de 80.000 euro.