Clicky


VDL-hoofddirectielid Wim Maathuis met pensioen

VDL-hoofddirectielid Wim Maathuis met pensioen
06-10-2017 10:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Na een dienstverband van 42 jaar gaat Wim Maathuis vanaf vandaag met pensioen. De 65-jarige Wim Maathuis is een van de steunpilaren van VDL Groep geweest die vanaf 1975 alles heeft meegemaakt bij het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven.

Wim Maathuis is zijn loopbaan begonnen als verkoper bij VD Leegte Metaal in Hapert. Destijds was dit het enige bedrijf van VDL dat toen met ongeveer 100 medewerkers een omzet kende van 1,5 miljoen euro. In 1981 heeft Wim Maathuis het directeurschap van VD Leegte Metaal op zich genomen. Na oprichter Pieter van der Leegte en eigenaar Wim van der Leegte is Wim Maathuis de derde directeur geweest van dit eerste bedrijf. Vanaf de oprichting van de hoofddirectie van VDL Groep in 1984 heeft Wim Maathuis hier onderdeel van uitgemaakt. 

Supervisor 

Als lid van de hoofddirectie is Wim Maathuis supervisor geweest van uiteindelijk veertien VDL-bedrijven. Supervisors zijn bij VDL Groep de sparringpartners van bedrijfsdirecteuren en vertegenwoordigen de bedrijven in het directieteam. Wim Maathuis is tot 2006 directeur gebleven van VD Leegte Metaal. Op het moment van zijn pensionering koerst VDL Groep af op een jaaromzet van 5 miljard euro, met bijna 16.000 medewerkers, 93 bedrijven die in 19 landen zijn gevestigd. 

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: “Met zijn veelzijdige karakter heeft Wim 42 jaar lang heel veel betekend voor ons bedrijf en voor onze medewerkers.”

Commissaris Wim van der Leegte van VDL Groep: “Wim en ik hebben in die 42 jaar veel meegemaakt: overnames en problemen als gevolg van crises, zoals in 1993 en 2009. Ik ben er trots op hoe wij alle stormen hebben doorstaan, maar vooral hoe wij hebben samengewerkt.”