Clicky


Blokker verkoopt dc van Leen Bakker Raamsdonksveer aan Intervest

Blokker verkoopt dc van Leen Bakker Raamsdonksveer aan Intervest
11-08-2017 19:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker heeft het distributiecentrum van Leen Bakker in Raamsdonksveer verkocht aan Belgische vastgoedgroep Intervest.

“Met deze tweede strategische aankoop van logistiek vastgoed in Nederland zet Intervest haar ambitie voort om te groeien binnen een straal van 150 km rond Antwerpen in zowel België, Nederland als Duitsland. De acquisitie van dit moderne distributiecentrum in de logistiek hot-spot Noord-Brabant is een toekomstzekere investering met een cashflow op lange termijn", aldus ceo Jean-Paul Sols van Intervest

Het distributiecentrum in Raamsdonksveer heeft een verhuurbare oppervlakte van 20.500 m2 en is voor lange termijn verhuurd aan woon- en decoratieretailer Leen Bakker.

Het distributiecentrum in Raamsdonksveer is goed ontsloten via de A27 (Breda-Almere) en de A59 (Moerdijk-Den Bosch), en heeft via de nabijgelegen Oosterhout Container Terminal een directe verbinding met de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Het logistieke complex werd in 2010 built-to-suit gerealiseerd voor woon- en decoratieretailer Leen Bakker, die in Raamsdonksveer haar distributieactiviteiten voor Nederland en Belgie heeft geconcentreerd. Van hieruit bevoorraadt Leen Bakker haar 75 winkelfilialen in de Benelux en organiseert ze de levering van haar e-commerce activiteiten.

De discount retailer Leen Bakker maakte tot voor kort deel uit van de Blokker Holding, maar is recent verkocht aan Gilde Equity Management, een onafhankelijke investeringsmaatschappij met focus op internationaal actieve ondernemingen in Nederland en Belgie.

De huurovereenkomst met Leen Bakker heeft een vaste looptijd tot midden 2031 en genereert voor Intervest jaarlijkse huurinkomsten van ruim € 1 miljoen.

Het distributiecentrum is verworven van HB Capital voor een aankoopprijs van € 14 miljoen (registratierechten en kosten inbegrepen). Deze verwerving vertegenwoordigt voor Intervest een bruto aanvangsrendement van 7,2 procent. De acquisitie is gestructureerd via de vennootschap Intervest Raamsdonksveer 1, een dochtervennootschap van Intervest in Nederland.