Clicky


Nieuwe LZV levert Axell Logistics minder brandstofverbruik en meer

Nieuwe LZV levert Axell Logistics minder brandstofverbruik en meer
11-08-2017 16:17 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DIESSEN – Vrijdag 11 augustus heeft Axell Logistics haar nieuwste aanwinst voor het wagenpark mogen verwelkomen: een 25,25 meter lange LZV (Lang en Zwaar Voertuig), ook wel eco-combi genoemd. Dankzij deze nieuwe vrachtwagen kunnen meer dan de helft meer goederen in dezelfde rit worden vervoerd. Er kan hierdoor tot 30 procent brandstof worden bespaard en is daarmee ook beter voor het milieu.

"Dit zogenaamde city-city type LZV stond al lang op ons lijstje, maar wij mogen er nu eindelijk ritten mee gaan rijden. Met deze vrachtwagen hebben we ons eigen wagenpark weer verder uitgebreid. Onze chauffeurs zijn speciaal opgeleid om met deze vrachtwagen te mogen rijden en staan dan ook te popelen om de eerste rit te kunnen maken met deze speciale vrachtwagen", aldus Marina Verwaal, Managing Director Axell Logistics.

Dit type vrachtwagen is, ondanks haar lengte, toch zeer wendbaar door de stuurassen op beide opleggers. De opleggers kunnen worden doorgeladen en zijn beide voorzien van een laadklep. De LZV is dus niet enkel te gebruiken voor langere afstanden, maar door de flexibel schuifbare achteras die bij beide snel los te koppelen zijn, bij uitstek ook geschikt voor winkeldistributie, die wij voor onze klanten verzorgen.

Axell Logistics in Diessen en Etten-Leur is samen met Axell Employment in Tilburg onderdeel van Axell Group. Axell Group biedt totaaloplossingen op het gebied van logistiek en personeel en maakt het klanten daardoor mogelijk om uit te blinken waar zij goed in zijn. De missie van Axell Group is dan ook om waarde toe te voegen aan de productie en logistiek van haar klanten op duurzame wijze en deze LZV draagt daar zeker aan bij.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE