Clicky


Verdachte doden zwangere vriendin blijft vast

Verdachte doden zwangere vriendin blijft vast
21-07-2017 16:48 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De 41-jarige man uit Lopik die ervan wordt verdacht zijn zwangere vriendin te hebben neergestoken, blijft nog zeker veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.

De man heeft bekend dat hij haar heeft neergestoken en daarna heeft geprobeerd zich van het leven te beroven, liet zijn advocaat Christiaan Vingerling donderdag weten. Hij is geopereerd aan verwondingen die hij daarbij heeft opgelopen en verkeert buiten levensgevaar.

De zwangere vrouw werd maandagavond doodgestoken in hun huis aan de Lekdijk-Oost in Lopik. Direct na het incident werd de partner van de vrouw aangemerkt als verdachte. Een arrestatieteam viel de woning binnen, maar toen was de man al gevlucht. Hij is na de steekpartij vermoedelijk met de auto weggereden. De 34-jarige vrouw overleed ter plekke. Het ongeboren kindje kwam ook om het leven.

Dinsdag werd de man na een intensieve zoektocht opgepakt bij een bosgebied langs de snelweg A12, niet ver van het kasteel Huis te Linschoten.