Clicky


FrieslandCampina opent nieuw distributiecentrum in Meppel

FrieslandCampina opent nieuw distributiecentrum in Meppel
29-06-2017 10:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MEPPEL - Op een perceel van 70.000 vierkante meter in Meppel komt een distributiecentrum van FrieslandCampina. FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag concentreren van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel, activiteiten die nu nog verspreid plaatsvinden over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam.

Woensdag tekenden burgemeester Korteland, wethouder Ten Hulscher en Corporate Director Real Estate Gerard Menting van FrieslandCampina een intentieovereenkomst.

Gerard Menting vertelt waarom de keuze op Meppel is gevallen: “Vanaf november zijn verschillende opties in de regio uitvoerig onderzocht, waarbij uiteindelijk Meppel gezien de goede bereikbaarheid zowel over de weg als over water, de mogelijkheid van toekomstige uitbreiding en een gunstige centrale ligging ten opzichte van onze productielocaties, de doorslag hebben gegeven. Daarnaast wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de reductie van de uitstoot van CO2“.

Het distributiecentrum van FrieslandCampina omvat 31.000 vierkante meter voor opslag en overslag van zuivelproducten bestemd voor de exportmarkten en gaat ruimte bieden aan 45.000 palletplaatsen. Het centrum biedt aan circa 35 medewerkers werkgelegenheid en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van voedsel- en brandveiligheid. De bouw vindt plaats op een duurzame manier en met duurzame materialen.

FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag concentreren van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel, activiteiten die nu nog verspreid plaatsvinden over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Naast een jaarlijkse efficiencybesparing wordt een forse reductie van 1,5 miljoen transport km gerealiseerd, wat neerkomt op een reductie van CO2 -uitstoot van 648.000 kg.

FrieslandCampina maakt gebruik van externe partijen voor de distributie en huurt het distributiecentrum.